Credinta ca negii au semnificatie divinatorie, ca si semnele din nastere si excrescentele de pe pielea corpului uman, a fost sanctificata de o traditie cu originea in timpurile cele mai vechi. Opinia generala pare a fi ca acestia, intr-un mod care azi e obscur, apar pe corp prin influente astrologice la nastere sau asupra embrionului in momentul conceptiei. Oricare ar fi originea lor, mica e indoiala ca sunt capabili sa furnizeze informatii si interpretari de valoare considerabila cu privire la caracterul si destinul persoanei pe care apar.

Rezultatele efortului laborios si rabdator al nenumaratilor lucratori care si-au directionat energiile, multe secole, spre observarea si compararea negilor si a diverselor trasaturi de caracter si a variatelor intamplari cu care par a fi asociate in caracterul si destinul uman, au fost culese de noi in beneficiul cititorilor si sunt prezentate in urmatoarele randuri. Nu e nevoie de nici o deosebire in considerarea negilor si a asa-numitelor “semne din nastere” pentru ca au origine comuna.
Interpretarea depinde de doi factori: prezentarea fizica actuala si locul in care apar pe corpul subiectului. Prezentarea fizica e determinata de 4 elemente: marime, forma, culoare si grad de pilozitate. Din punct de vedere divinatoriu, semnificatia acestora este, dupa cum urmeaza:

Marime – in general, se poate spune ca forta predictiei este cu atat mai mare cu cat mai mare este marimea semnului. Astfel, un neg mare este semnificativ pentru lumina pe care o arunca asupra caracterului sau destinului, pe cand un neg foarte mic, desi nu complet golit de semnificatie, nu poate fi considerat ca avand mare putere, fie in bine, fie in rau.

Forma – Un semn rotund este norocos ; unul ascutit, unghiular, rectangular sau liniar aduce ghinion ; oval – noroc moderat. Un semn proeminent este foarte norocos, daca nu e modificat de imprejurarile vietii.

Culoare – Semnele deschise la culoare – albe, galbene, maro-deschis, de culoarea mierii sau roz – au semnificatie norocoasa ; cu cat e mai inchis la culoare un semn, cu atat e mai mare semnificatia lui negativa.

Pilozitate – Cu cat e mai mare pilozitatea unui semn, cu atat este mai mare semnificatia lui negativa ; un semn lipsit de pilozitate este prevestitor de noroc. Par lung – semn negativ pentru bani ; cu cat mai scurt, cu atat mai mari sunt promisiunile de sanatate si prosperitate.
In interpretarea unui semn trebuie pastrat cu atentie echilibrul intre caracteristicile lui negative si pozitive, inainte de a lua decizia definitiva.

Locul aparitiei semnului si semnificatia lui

Abdomen = dispozitie spre lene, egoism, lacomie si dezordine.

Glezne, incheieturi = pentru un barbat – delicatete, rafinament, dar si dispozitie spre a exagera cu podoabele. Pentru o femeie – energie si abilitate, curaj, optimism, putere de munca si independenta.

Brat = pe bratul drept – succes in viata ; cele mai multe actiuni ale subiectului vor avea rezultat satisfacator. Pe bratul stang – temeri cu privire la probleme financiare.

Spate = dispozitie deschisa, generoasa, franca ; tendinta spre expunere si ostentatie. Subiectul va fi demn, curajos, arogant si dornic de a da sfaturi in mod superior. Exista un filon romantic important in acest caracter, inclinat sa se transforme in senzualitate si atractie pentru lux si viata fara eforturi daca semnul e pozitionat foarte jos.

Piept = un semn in partea dreapta a pieptului arata ca subiectul poate avea parte de schimbari dramatice ale norocului. Se poate inalta pe culmea sanatatii si fericirii si sa se bucure de stima, doar pentru a fi redus la saracie si dizgratie ca urmare a unei imprejurari subite si neprovocate.
Daca un barbat are un semn pe partea stanga a pieptului va avea noroc in ceea ce intreprinde si fericire toata viata. La incredere si ambitie va adauga temperamentul ardent ; se va indragosti usor, iar abordarea lui va fi mai usoara si mai sigura apeland la sentimente. Se va aprinde usor, va fi generos si altruist, dar ii lipsesc hotararea si constanta scopurilor urmarite.
Daca o femeie are un semn astfel plasat, va fi inflacarata si sincera in dragoste. Trebuie sa se fereasca sa comita imprudente regretabile la care ar conduce-o propriile sentimente si excesiva incredere in bunele intentii ale altora. Nu isi va permite sub nici o forma sa lase drum liber depresiei.
Un semn pe centrul pieptului – indiferent de sexul subiectului – arata ca posesorul nu se va bucura nicicand de sanatate ; totusi, in acelasi timp, nu va duce lipsa de mijloace de existenta si de ceea ce reprezinta simplul confort.

Obraz = un semn pe obrazul drept prevesteste mariaj norocos si fericit ; cu cat este mai aproape de gura, cu atat mai sanatos va fi subiectul si cu atat mai mult noroc ii va purta sotul/sotia. Nicicum subiectul nu va cunoaste saracia si nici nesiguranta fata de cele necesare existentei.
Un semn pe obrazul stang prezice ca multe dificultati stau in calea norocului si succesului. Este nevoie de curaj, perseverenta si vointa ferma in lupta cu zbaterile si vicisitudinile de care va avea parte subiectul. Cei care au aceste calitati, vor invinge greul si isi vor construi cariere de succes ; cei mai slabi si mai putin hotarati “se vor duce la fund” in mod inevitabil, caci destinul le este potrivnic.

Barbie = cu adevarat norocos este cel ce are un semn in orice parte a barbiei ; este sigur ca destinul ii favorizeaza in toate lucrarile lor. Chiar fara efort mare din partea lor, vor fi ridicati la sanatate si prosperitate si se vor bucura de afectiune si respect din partea celor din jur.

Ureche = un semn pe oricare dintre urechi denota ca subiectul are tendinte de nechibzuinta.

Ochi = daca semnul este in coltul exterior al oricarui ochi, subiectul va avea temperament placid, cumpatat si temperat.

Spranceana = un semn la spranceana dreapta prevesteste mariaj avantajos si fericit, probabil la prima tinerete. La spranceana stanga pronosticul nu este la fel de norocos.

Picior, laba piciorului = un semn la piciorul drept arata mare dragoste pentru calatorii ; semn si pe piciorul stang – isi va permite satisfacerea acestei pasiuni ; un semn pe piciorul stang – inteligenta si puteri dezvoltate ale gandului.

Frunte = semn in partea dreapta a fruntii – abilitate deosebita si forta mentala ; subiectul va fi prosper si renumit. Sunt indicate si calatoriile. In stanga – posesorul va avea o mica notiune despre valoarea banilor si probabil se va afla permanent in jena pecuniara datorita propriei risipe si extravagante. In mijlocul fruntii – subiectul e foarte norocos si va avea mare noroc sentimental. O femeie cu semn in mijlocul fruntii va fi admirata de multi ; un barbat – va fi un adevarat Don Juan.

Maini = daca un semn este pe spatele unei maini sau al ambelor, subiectul poseda o mare abilitate naturala ; el va reusi in viata gratie propriilor calitati. Daca numai mana stanga este insemnata, semnificatia este mai putin norocoasa, insa numai un pic.

Solduri = barbatul sau femeia insemnati pe unul din solduri vor avea copii multi, puternici si sanatosi si multi nepoti. Daca semnul e pe ambele solduri, forta prevestirii este putin mai mare.

Falca = daca este un semn pe ambele parti ale falcii – nenoroc, sanatate fragila si o cariera va fi stanjenita din cauza imbolnavirii. Prevestirea e mai grava daca semnul e pe partea stanga.

Genunchi = un semn pe genunchiul drept prevesteste mariaj fericit, placut si fara greutati, lipsa de boli sau orice apasare serioasa. Daca semnul e pe genunchiul stang, subiectul va fi mereu inclinat sa actioneze fara sa se gandeasca si se va cai pentru graba lui. Sufletul sau este drept si bun si va fi altruist.

Picior, pulpa = un semn oriunde pe picioare, intre sold si glezna, denota o natura grabita, nechibzuita, indolenta, egoista, neingrijita si lipsita de consideratie pentru altii.

Buze = un semn pe buza de sus sau de jos, anunta o fire insorita, fericita cu o anumita doza de senzualitate si indolenta ; subiectului ii sunt dragi placerile vietii si deseori va fi surd la chemarea datoriei daca asta il impiedica sa se distreze ; indragostit ardent si inconstant. Daca semnul e mare si pe buza de jos, prevestirea are semnificatie si mai senzuala ; o femeie cu acest semn va flirta fara a iubi ; un barbat va fi libertin. Daca semnul e pe buza de sus denota delicatete ; desi natura subiectului e senzuala, ea e modificata si controlata de rafinament si bun gust.

Gura = vezi “Obraz” si “Buze”.

Ceafa = cel ce are un semn pe stanga sau pe dreapta cefei, va suferi mari vicisitudini. Progresul in cariera va fi lent la inceput dar, prin perseverenta, se poate ajunge la pozitii inalte. Ar putea primi daruri sau mosteniri neprevazute cat si sprijinul prietenilor devotati. Vezi si “Gat”.

Nas = semn foarte norocos. Subiectul se va bucura de succes si prosperitate si orice proiect va fi dus la indeplinire cel putin satisfacator. Calatorii in lumea larga si schimbari de domiciliu. Mai ales pentru femei, un semn pe o laterala a nasului, inseamna temperament voluptuos.

Coaste = dispozitie spre slabiciune si lasitate, daca semnul e in dreapta ; indolenta, lipsa de tarie si de inteligenta, caracter necioplit. Daca semnul e in stanga, aceste caracteristici se vor modifica intr-o oarecare masura si vor fi temperate de simtul umorului.

Pulpa = temperament cald si entuziast, daca semnul e pe dreapta – prosperitate si mariaj fericit. Daca semnul e pe stanga – prevestirea nu este incarcata cu atat de mult noroc si subiectul va suferi pierderi banesti, nedreptati si singuratate ; natura sa franca si calda va fi deseori respinsa.
Cateodata, un semn pe o pulpa este insotit de un semn pe o ureche.

Gat = un semn pe gat este foarte norocos ; cariera de succes, mariaj bogat, prosperitate, belsug.

Pumn = cel care are un semn pe oricare dintre pumni va avea o cariera interesanta si plina de succes. Talentele si inteligenta ii vor asigura reusita in viata si ii vor aduce bogatie si fericire.

REDACTIA