David Beckham = 1 euro (si ceva) pe secunda!
Iata un “castig” care pe americani i-a facut sa sara in sus de indignare, iar pe europeni sa cada jos de uimire (sau poate de invidie?). Vestea celor 250 de milioane de dolari pe care fotbalistul englez i-a castigat in SUA a cazut ca un traznet si a “inrosit” liniile de comunicatie ale mass-media din intreaga lume. Copios subiect!
Acest David Beckham este, insa, un om ca noi toti si daca privim mai atent, vedem ca nu este scutit de micile racile care ne macina pe toti: are si el superstitii! Una din ele, care face deliciul publicului, este aceea de a-si saruta pe obraji colegii, de fiecare data cand intra pe teren, probabil ca superstitie-asiguratoare pentru colaborarea acestora, ori poate pentru a-i incuraja. Cine stie.. Dar el o face! Acelasi gest il face Beckham, aplicand “pupaturi superstitioase” si atunci cand este schimbat de catre antrenori.

O alta superstitie a vedetei fotbalistice a fost “codita de samurai” purtata de acesta mult timp, pana cand un contract de publicitate l-a obligat sa renunte la ea, impunandu-i o alta frizura. Este neindoios ca, asa cum un om obisnuit poarta o amuleta la parbriz ori margele norocoase, tot astfel Beckham purta “codita de samurai”!
Alta superstitie – ca altfel n-ai cum sa-i spui! – este asigurarea pentru o suma astronomica facuta de Beckham pentru propria-i persoana. O asigurare atat de mare, incat a fost nevoie sa fie impartita la mai multe firme de asigurare!
Cu sau fara superstitii, oricum, David Beckham este asigurat!

… Si altii… tot superstitiosi!

Daca veti crede ca numai Beckham are superstitii – va inselati. Colegii sai de pana acum, fotbalistii madrileni si nu numai ei ci si altii, au o multime de superstitii. Pana vom descoperi care sunt superstitiile noilor sai colegi din SUA, sa vedem cateva din “obiceiurile norocoase” ale altor fotbalisti.
Predomina superstitiile legate de tricouri: portarul Casillas taie manecile tricoului sau, Roberto Carlos isi imbraca tricoul abia în tunel, la intrarea pe teren, iar Movilla poarta tricouri cu chipul lui Isus. Urmeaza rugaciunea facuta de Mahamadou Diarra, cu ochii inchisi si palmele deschise. Cat despre frizura, ca si Beckham la un moment dat, Fernando Torres de la Atletico Madrid isi schimba freza daca echipei nu-i merge prea bine. Apoi, superstitiile legate de teren: Raul paraseste intotdeauna ultimul terenul de antrenament ca, de altfel si vestiarul; Cannavaro alearga – in timp ce altii merg linistiti – ca sa ajunga in dreptul antrenorului Capello; iar Sergio Ramos saluta din teren tribunele, cu aratatorul ridicat in sus. Ronaldinho (FC Barcelona) – la incheierea incalzirii – loveste bara portii cu mingea, iar jucatorul Valenciei, Canazares are mereu in poarta un prosop rosu. Se asculta muzica la casti, se fac cruci, se fac diverse gesturi “norocoase”.
… Nimeni nu scapa de superstitii…

REDACŢIA