Skip to content

Animale, reptile, pești și insecte – prevestiri

Când încearcă să înţeleagă semnificaţia întâlnirii cu animale, insecte etc, cititorul trebuie să ţină cont de regula prestabilită: nu trebuie să crezi că există o prezicere dacă ceea ce întâlneşti, vezi sau auzi, nu se află în mod obişnuit în locaţia în care evenimentul are loc. Dacă iei drept semnificaţie supranaturală întâlnirea care era programată este, de asemenea, o greșeală.

Măgar = semn rău, mai ales dacă animalul vine din direcţie opusă.

Liliac = nenoroc dacă îi auzi chiţăitul.

Pisica = neagră – noroc, deşi unii afirmă contrariul. Dacă o omori – cea mai mare nenorocire (egiptenii din antichitate pedepseau fapta aceasta cu moartea). Dacă o tragi de coadă – nenororc. Dacă pleacă pe neaşteptate din casa ta – nenorocire.

Câine = dacă urlă la lună fără rost afară – moarte în vecini. În folclorul estic câinele negru este diavolul incarnat (studioşii îşi vor aminti, cu siguranţă, pasajul în care Horaţiu afirma că vederea unui câine negru şi a puilor săi era semn rău). Dacă omorî unul este aproape la fel de rău că omorârea unei pisici.

Nevăstuică = dacă o vezi – succes în orice vei întreprinde.

Capră (ţap) = semn bun, de prosperitate şi câştig.

Iepure (de câmp) = Purtător de rău, corpul neînsufleţit îi era considerat locuit de duhuri rele. Dacă îţi taie calea – dezamăgire şi nenorocire. Dacă îl vezi alergând după o casă de la ţară, fii precaut! În multe zone ale globului credinţa în răul adus de iepure e atât de puternică încât, cei care îşi fac planuri de călătorie sau proiecte importante, se vor răzgândi imediat la vederea acestuia, căci ei cred că dacă vor continua, vor eşua.

Arici = semn bun. Dacă îl iei în mâna – noroc; dacă îl vezi îndepărtându-se, încă mai norocos vei fi.

Cal = bălţat – noroc, mai ales în jocuri pe bani; dacă îi vezi mai întâi coada – nenoroc pentru cineva drag. Dacă un cuplu vede un cal alb, viitor fericit.

Miel = pace, fericire, dragoste.

Şoarece = alb – succes şi fericire în dragoste; roşcat sau cenuşiu – la fel. Un singur şoarece cenuşiu – rău şi risc.

Catâr = nenoroc; pierzi bani şi partenerii de afaceri încearcă să te înşele.

Bivol, bou, taur = promisiuni de prosperitate şi de câştig de bani.

Porc = nenoroc; dacă-l întâlneşti – pregăteşte-te de supărări. Dacă la întoarcerea unei cununii de la biserică întâlneşti un porc – viaţa grea pentru miri.

Şobolan = a făcut, în antichitate, predicţii fericite pentru locuitorii Romei; alb – noroc; negru – nenorocire. Dacă ai probleme cu proprietatea – necaz. Un istoric roman ne spune că înfrângerea într-o bătălie a fost prezisă de şobolanii care au ros scuturile ostaşilor. Dacă vă sunt roase de şobolani orice lucruri, amânaţi orice afacere.

Oaie = dacă o turmă de oi vine spre tine, vei avea noroc.

Veveriţa = vei avea o bucurie în curând.

Nevăstuica = ceartă şi necaz în casă.

Reptile

Şopârlă = dacă găseşti una într-un loc unde nu ar avea ce să caute, este semn de dezamăgire.

Şarpe = trădare, înşelăciune, gelozie dacă vine spre tine; dacă merge în acelaşi sens cu tine, relele de mai sus li se vor întâmpla duşmanilor tăi.

Broască = dacă omori sau răneşti una, vei avea o supărare sufletească, o întristare.

Broască ţestoasă = noroc, linişte, siguranţă.

Viperă = vei întâlni o femeie cu caracter îndoielnic.

Peşti

În Est peştele a fost considerat ca semn de noroc, timp de sute de ani, prevestitor de bogăţie şi fertilitate. Dacă vezi un peşte mare înotând, îţi sunt prevestite fericirea şi prosperitatea.

Insecte

Albină = dacă îţi intră una în casă şi nu iese imediat – noroc. În unele regiuni, pescarii cred că vederea unei albine le aduce recoltă bogată dacă se deplasează în aceeaşi direcţie cu cea a bărcii/vasului lor. Omorârea unei albine prevesteşte nenorocul. Este ciudat că romanii considerau semn rău vederea roiului în zbor. Înfrângerea lui Pompei de către Cezar la Pharsalus, în anul 48 i.Chr., a fost prevestită de aşezarea unor albine pe altar.

Furnica = dacă te ciupeşte – duşmănie şi ceartă. Dacă ai un cuib de furnici pe lângă casa – prosperitate.

Gândaci = din timpurile în care egiptenii aduceau onoruri divine scarabeului, gândacii au avut semnificaţie de noroc. Dacă un gândac îţi taie calea pe un drum de ţara e semn foarte bun, cu atât mai mult cu cât e mai mare gândacul. Nu ne referim aici la gandacul-negru comun sau la gândacul de bucătărie, care au semnificaţii foarte diferite.

Gândac de bucătărie = aceste insecte dezgustătoare sunt privite peste tot cu repulsie; şi nu fără motiv, pentru că apar în locuri unde cu greu ar putea fi văzuţi; prevestesc moartea.

Greiere = din timpuri imemoriale, şi în toate părţile lumii, aceste fericite mici fiinţe au fost considerate purtătoare de noroc, pace, prosperitate, fericire casnică. Dacă greierii părăsesc în mod inexplicabil o casă în care s-au aflat mult timp, este semn de boală sau moarte.

Lăcustă = favorizează călătoriile şi anunţă primirea de veşti bune.

Gărgăriţă = vestitoare de noroc, dacă are pe spate pete vei avea mare noroc.

Păianjen = dacă îl vezi seara – pierdere de bani; dacă îl vezi dimineaţa – întristare; la prânz – necazuri şi supărare. Semn de prosperitate dacă îl vezi pe hainele cuiva. Dacă vezi unul ţesându-şi panza – cineva plănuieşte ceva împotriva ta. Dacă omorî unul, mai ales noaptea, e semn de mare nenoroc.

Viespe = dacă te înţeapă una, este o atenţionare că trebuie să fii în gardă împotriva geloziei, decepţiei şi pericolului.

REDACŢIA

Published inDiverse
consiliere parapsihologica