Skip to content

Cum să afli CÂND te vei căsători

Păstaie de mazăre = luaţi una cu 9 boabe, legaţi-o cu o aţă albă deasupra cadrului uşii. Dacă primul intrat nu e membru al familiei şi nu e căsătorit/ă, te căsătoreşti până într-un an.
Trandafir roşu = culege unul înflorit, în iunie, până la ora 7 dimineaţa şi pune-l într-un plic alb; lipeşte plicul cu mijlociul stâng, pune-l sub pernă şi reţine ce visezi. Dacă visezi apă, câmpii, flori, munţi, sticlă, orgă, copii, părinţi, lună, argint, înseamnă căsătorie în următoarele 12 luni. Dacă visezi uriaşi, animale, păsări, peşti, hârtie, ochelari, soare, înseamnă că aştepţi 5 ani până te căsătoreşti. Dacă visezi aur, clopote, reptile, furtună, soldaţi, e semn rău – rămâi necăsătorit/ă.
Păr şi inel = ia un fir lung din părul tău sau al altcuiva, trece-l printr-o verighetă de aur. Apucă firul, astfel încât inelul să atârne între arătător şi degetul mare de la mâna stângă şi pune cotul pe masă. Apleacă firul până inelul ajunge în gura unui pahar gol.Nu mişcă mâna. Dacă inelul nu se mişca, va trece mult până la nuntă. Dacă se mişcă şi atinge pereţii paharului, număra de câte ori o face timp de 5 minute şi scade din totalul numărului de litere din numele tău de botez şi de familie şi afli numărul de ani până la nuntă. Dacă numărul e negativ (cu minus), te căsătoreşti într-un an.
Cărţi de joc = într-un grup de femei, pentru a afla care se va mărita prima, împarte cărţile cu faţa în sus. Cine primeşte regele de inimă roşie va fi prima. Pentru bărbaţi, damă de inimă roşie este importantă.
Orice număr impar de persoane trebuie să stea în cerc, să pună la mijloc un pachet bine amestecat de cărţi într-o cutie sau o pungă, apoi fiecare trebuie să tragă o carte, până la ultima. Cine trage asul de inimă roşie se va căsători mai întâi; cine are doi de treflă – ultimul; asul de pică – niciodată.
Cuc = când auzi cucul prima dată în an, nu uita să spui:
“Cucu, cucu, dă-mi răspuns
La-ntrebarea ce ţi-am pus.
Spune-mi repede, cinstit
În câţi ani eu mă mărit”.
De câte ori auzi “cucu” – atâţia ani până la nuntă.
Oglindă şi luna = următorul procedeu ar trebui să aibă loc de Crăciun sau în Ajun. Împrumută o batistă bărbătească din mătase şi du-o împreună cu o oglindă, la un rău, lac sau iaz. Aşteaptă răsăritul lunii singur/ă; intorce-te cu spatele la apă şi ridică oglinda astfel încât să vezi în ea şi luna de pe cer şi luna din apă. Pune-ţi batista pe faţă şi numără câte luni vezi în oglindă. Dacă sunt două, va trece mai mult de un an înainte de nuntă; dacă sunt mai multe, numărul lor reprezintă numărul de luni până la nuntă.
Sâmburi de cireşe = număraţi-le pe farfurie, astfel: prima – “anul ăsta”, a doua – “la anul”, a treia – “cândva”, a patra – “niciodată”. Dacă sunt mai mult de patru, repeta numărătoarea.Ultimele cuvinte se referă la căsătoria ta. La fel, când smulgi petalele unei margarete.

REDACȚIA

Published inSuperstiţii în dragoste
consiliere parapsihologica