Skip to content

Semnificaţia negilor

Credinţa că negii au semnificaţie divinatorie, ca şi semnele din naştere şi excrescenţele de pe pielea corpului uman, a fost sanctificată de o tradiţie cu originea în timpurile cele mai vechi. Opinia generală pare a fi că aceştia, într-un mod care azi e obscur, apar pe corp prin influenţe astrologice la naştere sau asupra embrionului în momentul concepţiei. Oricare ar fi originea lor, mică e îndoiala că sunt capabili să furnizeze informaţii şi interpretări de valoare considerabilă cu privire la caracterul şi destinul persoanei pe care apar.
Rezultatele efortului laborios şi răbdător al nenumăraţilor lucrători care şi-au direcţionat energiile, multe secole, spre observarea şi compararea negilor şi a diverselor trăsături de caracter şi a variatelor întâmplări cu care par a fi asociate în caracterul şi destinul uman, au fost culese de noi în beneficiul cititorilor şi sunt prezentate în următoarele rânduri. Nu e nevoie de nici o deosebire în considerarea negilor şi a aşa-numitelor “semne din naştere” pentru că au origine comună.
Interpretarea depinde de doi factori: prezentarea fizică actuală şi locul în care apar pe corpul subiectului. Prezentarea fizică e determinată de 4 elemente: mărime, formă, culoare şi grad de pilozitate. Din punct de vedere divinatoriu, semnificaţia acestora este, după cum urmează:
Mărime – în general, se poate spune că forţa predicţiei este cu atât mai mare cu cât mai mare este mărimea semnului. Astfel, un neg mare este semnificativ pentru lumina pe care o aruncă asupra caracterului sau destinului, pe când un neg foarte mic, deşi nu complet golit de semnificaţie, nu poate fi considerat ca având mare putere, fie în bine, fie în rău.
Forma – Un semn rotund este norocos; unul ascuţit, unghiular, rectangular sau liniar aduce ghinion; oval – noroc moderat. Un semn proeminent este foarte norocos, dacă nu e modificat de împrejurările vieţii.
Culoare – Semnele deschise la culoare – albe, galbene, maro-deschis, de culoarea mierii sau roz – au semnificaţie norocoasă; cu cât e mai închis la culoare un semn, cu atât e mai mare semnificaţia lui negativă.
Pilozitate – Cu cât e mai mare pilozitatea unui semn, cu atât este mai mare semnificaţia lui negativă; un semn lipsit de pilozitate este prevestitor de noroc. Păr lung – semn negativ pentru bani; cu cât mai scurt, cu atât mai mari sunt promisiunile de sănătate şi prosperitate.
În interpretarea unui semn trebuie păstrat cu atenţie echilibrul între caracteristicile lui negative şi pozitive, înainte de a lua decizia definitivă.

Locul apariţiei semnului şi semnificaţia lui

Abdomen = dispoziţie spre lene, egoism, lăcomie şi dezordine.
Glezne, încheieturi = pentru un bărbat – delicateţe, rafinament, dar şi dispoziţie spre a exagera cu podoabele. Pentru o femeie – energie şi abilitate, curaj, optimism, putere de muncă şi independenţă.
Braţ = pe braţul drept – succes în viaţă; cele mai multe acţiuni ale subiectului vor avea rezultat satisfăcător. Pe braţul stâng – temeri cu privire la probleme financiare.
Spate = dispoziţie deschisă, generoasă, francă; tendinţa spre expunere şi ostentaţie. Subiectul va fi demn, curajos, arogant şi dornic de a da sfaturi în mod superior. Există un filon romantic important în acest caracter, înclinat să se transforme în senzualitate şi atracţie pentru lux şi viaţă fără eforturi dacă semnul e poziţionat foarte jos.
Piept = un semn în partea dreaptă a pieptului arata că subiectul poate avea parte de schimbări dramatice ale norocului. Se poate înălţa pe culmea sănătăţii şi fericirii şi să se bucure de stimă, doar pentru a fi redus la sărăcie şi dizgraţie ca urmare a unei împrejurări subite şi neprovocate.
Dacă un bărbat are un semn pe partea stângă a pieptului va avea noroc în ceea ce întreprinde şi fericire toată viaţa. La încredere şi ambiţie va adauga temperamentul ardent; se va îndrăgosti uşor, iar abordarea lui va fi mai uşoară şi mai sigură apelând la sentimente. Se va aprinde uşor, va fi generos şi altruist, dar îi lipsesc hotărârea şi constanţa scopurilor urmărite.
Dacă o femeie are un semn astfel plasat, va fi înflăcărată şi sinceră în dragoste. Trebuie să se ferească să comită imprudenţe regretabile la care ar conduce-o propriile sentimente şi excesivă încredere în bunele intenţii ale altora. Nu îşi va permite sub nici o formă să lase drum liber depresiei.
Un semn pe centrul pieptului – indiferent de sexul subiectului – arată că posesorul nu se va bucura nicicând de sănătate; totuşi, în acelaşi timp, nu va duce lipsă de mijloace de existenţă şi de ceea ce reprezintă simplul confort.
Obraz = un semn pe obrazul drept prevesteşte mariaj norocos şi fericit; cu cât este mai aproape de gură, cu atât mai sănătos va fi subiectul şi cu atât mai mult noroc îi va purta soţul/soţia. Nicicum subiectul nu va cunoaşte sărăcia şi nici nesiguranţa faţă de cele necesare existenţei.
Un semn pe obrazul stâng prezice că multe dificultăţi stau în calea norocului şi succesului. Este nevoie de curaj, perseverenţă şi voinţă fermă în lupta cu zbaterile şi vicisitudinile de care va avea parte subiectul. Cei care au aceste calităţi, vor învinge greul şi îşi vor construi cariere de succes; cei mai slabi şi mai puţin hotărâţi “se vor duce la fund” în mod inevitabil, căci destinul le este potrivnic.
Bărbie = cu adevărat norocos este cel ce are un semn în orice parte a bărbiei; este sigur că destinul îi favorizează în toate lucrările lor. Chiar fără efort mare din partea lor, vor fi ridicaţi la sănătate şi prosperitate şi se vor bucura de afecţiune şi respect din partea celor din jur.
Ureche = un semn pe oricare dintre urechi denotă că subiectul are tendinţe de nechibzuinţă.
Ochi = dacă semnul este în colţul exterior al oricărui ochi, subiectul va avea temperament placid, cumpătat şi temperat.
Sprânceana = un semn la sprânceana dreaptă prevesteşte mariaj avantajos şi fericit, probabil la prima tinereţe. La sprânceana stânga pronosticul nu este la fel de norocos.
Picior, laba piciorului = un semn la piciorul drept arată mare dragoste pentru călătorii; semn şi pe piciorul stâng – îşi va permite satisfacerea acestei pasiuni; un semn pe piciorul stâng – inteligenţă şi puteri dezvoltate ale gândului.
Frunte = semn în partea dreaptă a frunţii – abilitate deosebită şi forţă mentală; subiectul va fi prosper şi renumit. Sunt indicate şi călătoriile. În stânga – posesorul va avea o mică noţiune despre valoarea banilor şi probabil se va afla permanent în jena pecuniara datorită propriei risipe şi extravaganţe. În mijlocul frunţii – subiectul e foarte norocos şi va avea mare noroc sentimental. O femeie cu semn în mijlocul frunţii va fi admirată de mulţi; un bărbat – va fi un adevărat Don Juan.
Mâini = dacă un semn este pe spatele unei mâini sau al ambelor, subiectul posedă o mare abilitate naturală; el va reuşi în viaţă graţie propriilor calităţi. Dacă numai mâna stânga este însemnată, semnificaţia este mai puţin norocoasă, însă numai un pic.
Şolduri = bărbatul sau femeia însemnaţi pe unul din şolduri vor avea copii mulţi, puternici şi sănătoşi şi mulţi nepoţi. Dacă semnul e pe ambele şolduri, forţa prevestirii este puţin mai mare.
Falca = dacă este un semn pe ambele părţi ale fălcii – nenoroc, sănătate fragilă şi o carieră va fi stânjenită din cauza îmbolnăvirii. Prevestirea e mai gravă dacă semnul e pe partea stângă.
Genunchi = un semn pe genunchiul drept prevesteşte mariaj fericit, plăcut şi fără greutăţi, lipsa de boli sau orice apăsare serioasă. Dacă semnul e pe genunchiul stâng, subiectul va fi mereu înclinat să acţioneze fără să se gândească şi se va căi pentru graba lui. Sufletul său este drept şi bun şi va fi altruist.

Picior, pulpa = un semn oriunde pe picioare, între şold şi gleznă, denotă o natură grăbită, nechibzuită, indolentă, egoistă, neîngrijită şi lipsită de consideraţie pentru alţii.
Buze = un semn pe buza de sus sau de jos, anunţa o fire însorită, fericită cu o anumită doză de senzualitate şi indolentă; subiectului îi sunt dragi plăcerile vieţii şi deseori va fi surd la chemarea datoriei dacă asta îl împiedica să se distreze; îndrăgostit ardent şi inconstant. Dacă semnul e mare şi pe buza de jos, prevestirea are semnificaţie şi mai senzuală; o femeie cu acest semn va flirta fără a iubi; un bărbat va fi libertin. Dacă semnul e pe buza de sus denotă delicateţe; deşi natura subiectului e senzuală, ea e modificată şi controlată de rafinament şi bun gust.
Gura = vezi “Obraz” şi “Buze”.
Ceafa = cel ce are un semn pe stânga sau pe dreapta cefei, va suferi mari vicisitudini. Progresul în carieră va fi lent la început dar, prin perseverenţă, se poate ajunge la poziţii înalte. Ar putea primi daruri sau moşteniri neprevăzute cât şi sprijinul prietenilor devotaţi.Vezi şi “Gât”.
Nas = semn foarte norocos. Subiectul se va bucura de succes şi prosperitate şi orice proiect va fi dus la îndeplinire cel puţin satisfăcător. Călătorii în lumea largă şi schimbări de domiciliu. Mai ales pentru femei, un semn pe o laterală a nasului, înseamnă temperament voluptuos.
Coaste = dispoziţie spre slăbiciune şi laşitate, dacă semnul e în dreapta; indolenţă, lipsă de tărie şi de inteligenţă, caracter necioplit. Dacă semnul e în stânga, aceste caracteristici se vor modifica într-o oarecare măsură şi vor fi temperate de simţul umorului.
Pulpa = temperament cald şi entuziast, dacă semnul e pe dreapta – prosperitate şi mariaj fericit. Dacă semnul e pe stânga – prevestirea nu este încărcată cu atât de mult noroc şi subiectul va suferi pierderi băneşti, nedreptăţi şi singurătate; natura să francă şi caldă va fi deseori respinsă.
Câteodată, un semn pe o pulpă este însoţit de un semn pe o ureche.
Gât = un semn pe gât este foarte norocos; cariera de succes, mariaj bogat, prosperitate, belşug.
Pumn = cel care are un semn pe oricare dintre pumni va avea o carieră interesantă şi plină de succes. Talentele şi inteligenţa îi vor asigura reuşita în viaţă şi îi vor aduce bogăţie şi fericire.

REDACȚIA

Published inEditorial
consiliere parapsihologica