Skip to content

Norocul îndrăgostiţilor

Dacă o fata îşi cunoaşte iubitul sau îl sărută prima dată sub lumină de Lună Noua, este mare noroc – îi va deveni în curând mireasă, mariajul va fi binecuvântat cu iubire nemuritoare şi nu vor cunoaşte sărăcia. Dacă o fată, când se gândeşte la iubit, aude un cocoş, înseamnă căsătorie apropiată. La fel, dacă se împiedică de scări.
Dacă e posibil, întâlnirea ar trebui să fie pe un deal cu iarbă-neagră sau în mijlocul unei păduri; atunci nici unul nu-l va dezamăgi pe celălalt şi vor fi mereu constanţi. Plopii trebuie să fie evitaţi.
Cel mai bun moment pentru o cerere în căsătorie este vineri seara; logodna trebuie anunţată într-o sâmbătă. Albastru e culoarea cea mai bună pentru îndrăgostiţi şi piatra norocoasă este turcoazul. Cândva se spunea că o monedă ruptă, din care fiecare păstra jumătate, îi făcea să nu se despartă niciodată; dacă păstrau o şuviţă din părul celuilalt, în formă de „nodul îndrăgostiţilor”, afecţiunea era asigurată.
Logodnicii nu trebuie să îşi facă fotografii împreună, altfel se vor despărţi în curând sau vor fi nefericiţi împreună. Ceartă şi nestatornicie înseamnă, dacă privesc împreună, prin geam, Luna Nouă. Nu aduce noroc întâlnirea celor doi pe marginea canalelor sau iazurilor, pe poduri, în văi sau şi mai rău, la încrucişări de drumuri, altfel iubirea şi respectul se vor transforma în ură şi dispreţ amar. Cuplul trebuie să evite să se întâlnească, să se îmbrăţişeze sau să se sărute pe trepte. Discordia poate fi adusă de scrisori scrise de ei cu cerneală altfel decât albastră sau cu creionul. Dacă la sfârşitul scrisorii se desenează inimioare, ele nu trebuie să fie în număr de 4, 7, 13, dar 3 e număr norocos. Nu e bine să fie puse la poştă scrisori de dragoste în ziua de Crăciun sau pe 29 februarie. Dacă scapi plicul din mână în drum spre poştă, vă veţi certa când vă revedeţi. Nu primi ca dar de la iubit/ă o pereche de mănuşi, despărţire înseamnă, ca şi dacă primeşti un cuţit sau o broşă. Dacă dai un ban în schimb, nenorocul e îndepărtat. Nu e bine dacă o fată îşi probează verigheta înainte de cununie – logodna se rupe ori mariajul va fi nefericit. Dacă pierzi verigheta, despărţire înseamnă.

Iată mai jos, ce ne „spun” inelele, valabil pentru ambele sexe:
Inel pe arătătorul stâng – vreau să mă căsătoresc.
Inel pe mijlociul stâng – prefer prietenia platonică.
Inel pe inelarul stâng – sunt logodit/ă sau căsătorit/ă.
Inel pe degetul mic stâng – nu vreau să mă căsătoresc deloc.

REDACŢIA

Published inSuperstiţii în dragoste
consiliere parapsihologica