Skip to content

Superstiţii ale vedetelor enumerate pe scurt:

TONI GRECU

Când îmi taie pisica drumul sau când văd preotul, nu scuip în sân şi nici nu fac trei paşi înapoi.Mă opresc, îmi zic în gând “Doamne ajută” şi merg mai departe.Am superstiţii legate de cel mai important moment: debutul spectacolului sau cel al filmării.Pentru că eu apar primul pe scenă şi de fiecare dată intru cu dreptul.Superstiţia asta ţine de ani de zile, de când fac spectacole.
Nu suport să mă întorc din drum. Prefer să plec fără nici un ban în buzunar decât să mă întorc din drum. O altă superstiţie legată de “portofel”: nu fac plăţi lunea! În zilele de luni evit să scot bani din buzunar. Superstiţia asta am moştenit-o din casă, de la mama şi de la tata. Este o superstiţie evreiască – deşi nu sunt evreu! Eu zic că norocul şi-l face omul cu mâna lui. La fel şi ghinionul! Chestia cu vărsatul sării nu o am. La mine funcţionează superstiţia cu vărsatul piperului, care este semn de ceartă. Când vărs piper, ştiu că o să mă cert cu cineva. Şi mai este ceva, nu ştiu dacă este o superstiţie clasică: nu-mi place să plec de acasă fără ceas. Dacă-l uit, mă înfurii rău pentru că trebuie să încalc o superstitle, cea cu întorsul din drum. Până la urmă mă întorc, de unde se vede treaba ca şi superstiile sunt unele mai tari ca altele. Eu cred că superstiţiile te mai disciplinează, te fac să ai frică de ceva. Semnele astea care sunt banale nu fac altceva cu noi, supuşii lui Dumnezeu, decât să ne avertizeze că altfel ne pedepseşte.

MONICA ANGHEL

Pentru remarcabila cântăreaţă şi actriţă, superstiţiile s-au transformat în… intuiţie! “Am remarcat că oamenii care nu-mi plac la prima vedere ajung peste timp să-mi confirme aversiunea pentru ei, printr-o faptă reprobabilă”.

RĂZVAN MURGEANU

Viceprimarul general al Capitalei nu s-ar întoarce pentru nimic în lume din drum, indiferent ce şi-a uitat acasă. “Nu mai ştiu cum a început. Acum, indiferent ce-aş uita – telefon, cheile de la maşină -, rog pe cineva să mi le aducă”, spune Murgeanu.

SIMONA AMÂNAR

Fosta glorie olimpică a gimnasticii româneşti îşi aminteşte că, la competiţii, toate gimnastele noastre aveau câte două rânduri de costume albe, dar fabricate de firme diferite.
În cazul în care cu primul costum purtat începeam bine concursul, îl purtam până la sfârşit”, povesteşte Simona. Ea spune că nu se mai despărţea nici de clamele şi de elasticele de păr pe care le purta în primele momente de reuşită.

MIRCEA DIACONU

Actorul care excela în “Mere roşii” spune că nu are o superstiţie favorită, dar “s-a lovit” de una a soţiei lui.”Eram amândoi în maşină, pe vremea lui Ceauşescu. Ea a văzut un preot (semn de ghinion).
Aşa că a insistat să vadă repede şi un miliţian, să anuleze efectul superstiţiei cu preotul! Am întors maşina şi am ajuns la o circă de miliţie. L-am rugat pe ofiţerul de serviciu să iasă puţin pe scări,
Să-l vadă soţia. Apoi am plecat. Se anulase superstiţia, nu?” zâmbeşte Mircea Diaconu.

SILVIU PRIGOANĂ

Omul de afaceri care a pus gunoaiele să muncească pentru el, zice că nu are superstiţii, chiar într-o vineri, 13, a avut un grav accident. “Chiar şi aşa, nu mi-am descoperit nici până astăzi o superstiţie favorită. Ştiu, unii romani sunt superstiţioşi, dar observ că devin aşa mai ales când e vorba de muncă: atunci când pleacă la serviciu, apar pisica neagră, ceasul rău, cifra 13, trei paşi înapoi”, consideră Prigoana.

ANA MARIA PRODAN

Cel mai sexy impresar FIFA a remarcat că are lipici la animalele cu sânge rece. “Oriunde ajung eu, apar şi broaştele şi, oriunde găsesc o broască, îmi poartă noroc. Când mi-am luat casa în România sau cea din Belgia, au apărut curând broaşte în vecinătate. Nu am alte superstiţii”, dezvăluie Ana Maria.

*Material preluat din www.adevarul.ro
Autori: Sorin Iordache & Traian Horea

Published inDiverse
consiliere parapsihologica