Skip to content

Cum îşi cheamă vedetele norocul

Superstiţii de vedete

Dragilor, am mai aflat unele superstiţii “de vedetă” şi nu pot să nu vi le împărtăşesc. Desigur, s-ar putea să ştiţi că atât Madonna, cât şi Britney Spears îşi cheamă norocul lagându-şi la încheietura mâinii câte un şnuruleţ roşu, exact cum fac mămicile de bebeluşi. Este înduioşător… Celebră, pe bună dreptate, Cate Blanchett, păstrează cu sfinţenie urechiuşele de elf pe care le-a purtat în trilogia “Stăpânul Inelelor” crezând că acestea îi aduc noroc; cine ştie? Pentru că faima, i-au adus destulă. Să ne mutăm mai aproape, la noi în ţară, să vedem ce idei le mai animă şi pe vedetele noastre şi ce superstiţii practică ele.

Superstiţii de vedete-bărbaţi

Cu toţii îl cunoaştem şi îl iubim pe veselul actor Alexandru Arşinel. Ei bine, credem că are şi alte superstiţii, dar noi am aflat numai două dintre ele. Prima este aceea că, spune el, nu este bine să dai mâna cu cineva în dreptul uşii, dar de ce nu e bine, n-am aflat. Cea de a doua se leagă de un mai vechi obicei; Arşinel numără, oricând are ocazia, găleţile pline care-i trec prin faţă şi, cu cât sunt mai multe, cu atât ziua va fi mai norocoasă. Această superstiţie îşi are rădăcinile în vremuri de demult, când apa nu curgea la robinet ci se căra cu găleata de la izvor, fântână sau cişmea. O altă vedetă-bărbat, de data asta om de televiziune, Dan Negru tine ca pe-un talisman o pereche de papuci vechi, dăruiţi de soţie, pe care-i ia cu el peste tot în ţară, pentru că îi poartă noroc “cu carul”. Şi, după cât succes are, se poate să fie aşa. Şi, ca să ne păstrăm în registrul masculin, Tavi Colen, fost component “Talisman”, a primit de la mama sa, cu mult timp în urmă, un cercel de aur, despre care spune că simte că îl protejează de rele şi nu se desparte niciodată de acest obiect de preţ. Dar cea mai frumoasă “superstiţie” şi demnă de tot respectul, o are tânărul interpret, iubit şi admirat de public, Mihai Traistariu; el nu pleacă niciodată fără “talismanul” său de mare preţ: Biblia, indiferent în ce colţ al lumii ar merge. Îndrăgitul interpret spune că nu are alte superstiţii şi crede că numai Dumnezeu te poate ajuta şi, dacă-i urmezi Calea, eşti ferit de orice primejdii. Ar fi frumos dacă toţi am avea astfel de… “superstiţii”.

Superstiţii de vedete-femei

Cunoscuta Oana Sârbu se apără de energiile negative cu câteva pietre de chihlimbar primite de la un prieten, pe care le consideră aducătoare de noroc. Yasmin, dansatoare de dansuri orientale, a adus din Portugalia un inel, de care spune că nu se desparte niciodată, deoarece are o influenţă benefică asupra ei şi, orice probleme ar avea, inelul îi aduce liniştea dorită. Şi vedeta porno, Alina Plugaru, are un obiect aducător de noroc de care nu se desparte, o elegantă brăţara de aur care îi aduce noroc (dar cui nu-i aduce aurul – noroc?). Ciudată şi interesantă este superstiţia prezentatoarei de emisiuni OTV, Mădălina, care a primit de la iubitul său un… hamster. Ea spune că i-a schimbat viaţa în bine şi îl poartă peste tot cu ea, într-o cuşcă mică, pentru că astfel “îi merge bine”. O altă superstiţie este aceea a celebrei cantareaţă-dansatoare, Andreea Bălan, care poartă tot timpul o cruciuliţă despre care spune că-i aduce noroc. Şi nu este de mirare; Sfântul Semn al crucii poate aduce noroc oricui crede în ea şi duce o viaţă adecvată.

“Ne-superstiţiosi”

Există şi vedete care declară că nu cred în superstiţii. De pildă, Gianina Corondan, care declară că nu are superstiţii, dar spune că ţine secret orice proiect nou înainte de a termina acel proiect. Acest lucru nu este decât superstiţia că, vorbind despre acel lucru, îi scade puterea de a-l împlini, deci… tot o superstiţie. Fără superstiţii se declară şi Dezbracatu’, pe numele său Codruţ Keghes de la Cronica Cârcotaşilor; el se declară rituos, ne-superstitios. Nu are timp şi pentru asta!

*Alte superstiţii ale vedetelor – (click aici).

REDACŢIA

Published inDiverse
consiliere parapsihologica