Skip to content

Superstiţiile căsătoriei

În jurul subiectului “căsătorie” există dintotdeuna multe mici superstiţii de urmat pentru o bună reuşită a viitoarei vieţi conjugale. Sunt mulţi cei care le ignoră, însă mulţi alţii le urmează “ca la carte”, meticulos, în fiecare mic detaliu. Că ne credeţi sau nu, noi vi le propunem pentru curiozitate deoarece unele sunt cu adevărat particulare/speciale.

Vinerea şi marţea nici nu se fac căsătorii nici nu se pleacă la drum. (aşa spune un vechi proverb). De ce tocmai vinerea şi marţea? Marţea aparţine Planetei Marte care este Zeul Războiului, pe când vinerea, în credinţa cabala, este ziua în care au fost create spiritele răufăcătoare. Dar în Norvegia, majoritatea căsătoriilor se celebrează chiar vinerea, zi romantică prin excelenţă, pentru că este sub protecţia Venerei, zeiţă a iubirii.

Mireasa udă, mireasa norocoasă. Desigur pare un mod subtil de a consola căsătoriţii că nu au ales o zi însorită, dar şi în acest caz există o explicaţie. Ploaia simbolizează norocul şi abundenţă care se revarsă generoasă asupra proaspeţilor căsătoriţi.

Ascunde rochia de mireasă

Un obicei popular pe care oamenii îl urmează în număr extrem de mare este acela că e interzis să arăţi rochia de mireasă viitorului soţ sau acela de a se privi în oglindă în ziua căsătoriei.
Dacă totuşi nu se rezistă tentaţiei, se pot face aceste lucruri însă dând jos din picior un pantof, un cercel sau o mănuşă.

REDACŢIA

Published inSuperstiţii în dragoste
consiliere parapsihologica