Skip to content

Superstiţii din fotbal – David Beckham: superstiţios? Da!

David Beckham = 1 euro (şi ceva) pe secundă!

Iată un „câştig” care pe americani i-a făcut să sară în sus de indignare, iar pe europeni să cadă jos de uimire (sau poate de invidie?). Vestea celor 250 de milioane de dolari pe care fotbalistul englez i-a câştigat în SUA a căzut ca un trăznet şi a „înroşit” liniile de comunicaţie ale mass-media din întreaga lume. Copios subiect!
Acest David Beckham este, însă, un om ca noi toţi şi dacă privim mai atent, vedem că nu este scutit de micile racile care ne macina pe toţi: are şi el superstiţii! Una din ele, care face deliciul publicului, este aceea de a-şi săruta pe obraji colegii, de fiecare dată când intră pe teren, probabil ca superstiţie-asiguratoare pentru colaborarea acestora, ori poate pentru a-i încuraja. Cine ştie.. Dar el o face! Acelaşi gest îl face Beckham, aplicând „pupături superstiţioase” şi atunci când este schimbat de către antrenori.

O altă superstiţie a vedetei fotbalistice a fost „codiţa de samurai” purtată de acesta mult timp, până când un contract de publicitate l-a obligat să renunţe la ea, impunându-i o altă frizură. Este neîndoios că, aşa cum un om obişnuit poartă o amuletă la parbriz ori mărgele norocoase, tot astfel Beckham purta „codiţa de samurai”!
Altă superstiţie – că altfel n-ai cum să-i spui! – Este asigurarea pentru o sumă astronomică făcută de Beckham pentru propria-i persoană. O asigurare atât de mare, încât a fost nevoie să fie împărţită la mai multe firme de asigurare!
Cu sau fără superstiţii, oricum, David Beckham este asigurat!

… Şi alţii… tot superstiţioşi!

Dacă veţi crede că numai Beckham are superstiţii – vă înşelaţi. Colegii săi de până acum, fotbaliştii madrileni şi nu numai ei ci şi alţii, au o mulţime de superstiţii. Până vom descoperi care sunt superstiţiile noilor săi colegi din SUA, să vedem câteva din „obiceiurile norocoase” ale altor fotbalişti.
Predomina superstiţiile legate de tricouri: portarul Casillas taie mânecile tricoului său, Roberto Carlos îşi îmbracă tricoul abia în tunel, la intrarea pe teren, iar Movilla poartă tricouri cu chipul lui Isus. Urmează rugăciunea făcută de Mahamadou Diarra, cu ochii închişi şi palmele deschise. Cât despre frizură, ca şi Beckham la un moment dat, Fernando Torres de la Atletico Madrid îşi schimbă freza dacă echipei nu-i merge prea bine. Apoi, superstiţiile legate de teren: Raul părăseşte întotdeauna ultimul terenul de antrenament ca, de altfel şi vestiarul; Cannavaro aleargă – în timp ce alţii merg liniştiţi – ca să ajungă în dreptul antrenorului Capello; iar Sergio Ramos salută din teren tribunele, cu arătătorul ridicat în sus. Ronaldinho (FC Barcelona) – la încheierea încălzirii – loveşte bară porţii cu mingea, iar jucătorul Valenciei, Canazares are mereu în poartă un prosop roşu. Se ascultă muzică la căşti, se fac cruci, se fac diverse gesturi „norocoase”.
… Nimeni nu scapă de superstiţii…

REDACŢIA

Published inDiverse
consiliere parapsihologica