Skip to content

Superstiţii sexuale

Ca în oricare alt domeniu, viaţa intimă, sexul, şi-a creat propriile superstiţii. Vă prezentăm câteva dintre acestea, fără a avea pretenţia că am epuizat subiectul.
Să începem cu începutul.
Una dintre cele mai cunoscute superstiţii sexuale este cea care spune că dacă faci sex în noaptea de Anul Nou, relaţia respectivă va deveni stabilă în cazul celor necăsătoriţi, iar în cazul familiştilor că sexul în această noapte va aduce bună înţelegere şi pasiunea în întregul an ce urmează.
O altă superstiţie spune că dacă faci sex fără să vă sărutaţi înainte, sigur va fi un act sexual nereuşit. Este o sămânţă de adevăr în asta: preludiul actului sexual presupune între altele şi sărutări, iar fără preludiu, desigur, nu întotdeauna se obţine un act sexual reuşit.
Pe vremuri, există superstiţia că cei ce au făcut sex nu trebuie să se apropie în ziua respectivă de un bebeluş nebotezat. Folclorul nu ne spune şi de ce.
Există superstiţia că sexul făcut iarna este mai plăcut decât vara. Şi aici ar fi o explicaţie care constă în temperaturile scăzute din timpul iernii, când sexul devine… călduros, dar totodată excitant şi orgasmic. Prin contrast, se spune că vara se face sex mai des, dar că intensitatea actului respectiv este mai scăzută. Cred şi eu… pe căldura aia…

*Citeşte şi cartea “Sex şi Zodii” – click aici.

REDACŢIA

Published inSuperstiţii în dragoste
consiliere parapsihologica