Skip to content

Teo, superstiţia şi jocul – “Cerceii de audienţă”

Fără îndoială, superstiţiile îşi fac simţită prezenţa în cele mai neaşteptate locuri şi la cele mai diferite persoane. Am fi tentaţi să credem că, dacă cele mai multe superstiţii le găsim la sat, populaţia urbană şi chiar cele mai educate persoane nu au în setul lor de habitudini, şi unele superstiţii. Complet greşit.
Una dintre cele mai îndrăgite personalităţi, cea pe care un sondaj publicat în revista “ElyStar – OnLine” a situat-o în anul 2006 pe locul al treilea în Topul Simpatiei publicului românesc şi nu numai, am numit-o pe Teo Trandafir, mărturiseşte câteva dintre superstiţiile sale; şi este cunoscut faptul că, în ceea ce priveşte educaţia şi cultura, Teo este una dintre cele mai bine situate persoane şi din acest punct de vedere.
Numai că la Teo superstiţia este un joc. De altfel, tot ce face Teo pare un joc. Un joc inteligent, spontan, plin de voioşie şi plăcut, dar – în fond – bine gândit şi bine redat. Când povesteşte despre superstiţia sa cu “cerceii de audienţă” ai senzaţia că se joacă! Dar… undeva… ascuns într-un ungher al minţii stă gândul că poate… cerceii aceia sunt “norocoşi” şi măresc audienţa. Toate, până când – la 1 dec. 2005 – nu i-a mai purtat şi audienţa a continuat să crească! Atunci a început alt joc “de-a superstiţia”: caută în casetă alţi cercei “norocoşi”. Unde, însă, nu se joacă este la machiaj, pe care-l începe întotdeauna cu… ochiul drept; ca şi încălţatul. Este varianta superstiţiei că, dacă vrei să-ţi meargă bine, păşeşte cu dreptul. Teo nu scapă nici de superstiţia că dacă-şi pune o dorinţă la cumpănă dintre ani – aceasta se va împlini!
Teo mai mărturiseşte că, de obicei, îşi face cruce şi spune o rugăciune înaintea evenimentelor mai importante. În acest caz nu mai avem de-a face cu superstiţia: o persoană inteligentă şi plină de charisma cum este Teo, ne face s-o iubim şi mai mult pentru că este nu numai voioasă ci şi credincioasă. Cum spune Biblia:
“… Şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua” (Luca 10:42).

REDACŢIA

Published inDiverse
consiliere parapsihologica